Van egy
hasznos tipped?

Miben segít egy jó könyvelő?

okak fejében a könyvelő csupán a bérszámfejtés, a könyvelés és az adóbevallás szakértőjeként él. Pedig egy profi könyvelőre rá lehet bízni a pénzügyi tanácsadás és a kontrolling feladatát is.

Keret Miben segít egy jó könyvelő?

Melyek a személyes és szakmai preferenciák egy profi könyvelőnél? A könyvelő a cég bizalmi embere, tehát feltétlenül olyan szakembert kell választani, aki tapasztalt, professzionális, megbízható, feddhetetlen és személyes ajánlás útján kerül a céghez. Sajnos nem elég egy jó weboldal, pár dicsérő sorral, többnyire akkor járunk jól, ha az általunk megbízni kívánt szakemberről személyes ismerősünk ad pozitív referenciát. Az is nagyon fontos, hogy az adott szakember folyamatosan képezze magát, legyen tisztában az aktuális változásokkal, hogy megbízója számára a legkedvezőbb lehetőségeket tudja biztosítani. Nem árt, ha a könyvelő nem csupán az adott szakterületen járatos, de ezen túl hasonló méretű cégnél szerzett tapasztalatai is átfogóak. Tehát egy multinacionális cég könyvelőjének egészen mást kell tudnia, mint egy hazai KKV megbízottjának.

Milyen típusú feladatot bízhat könyvelőjére? Kezdjük az alapoktól: rábízhatja a cégalapítást, a TB-ügyintézést, bérszámfejtést, azaz a bérek és a juttatások elszámolását, a be és kilépő munkatársak iktatását, a főkönyvi könyvelést, az ÁFA nyilvántartást, az adóhivatali befizetések és bevallások intézését, a teljes adótanácsadást. De egy tapasztalat szakember ezen túlmenően segítségére lehet, akár pénzügyi tanácsadással, tranzakciós tanácsokkal, kontrollinggal vagy éppen pénzügyi tervezéssel is. Még egy nagyon fontos területen tud segíteni egy felkészült könyvelő: a kintlévőségek nagyarányú csökkentésében, mely a legtöbb KKV-t érinti. A legtöbb könyvelő havidíjat kér, tehát megállapodásuk szerint akár több területen is rendelkezésére tud állni, amennyiben igényli. Érdemes olyan szakértőt választania, aki komplex és hatékony módon közre tud működni cége sikerében, és nem csupán a havi záráskor vagy éves adóbevalláskor látogatja meg Önt.      

Weboldal címe: www.konyveles-budapest-bpc.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI KÖNYVELÉS, ADÓTANÁCSADÁS TIPPEK

Business Central a hatékony vállalatvezetésért

Business Central a hatékony vállalatvezetésért

A különböző vállalatirányítási rendszerek mára már szinte elengedhetetlenné váltak egy cég nagy hatásfokú működéséhez. Lássuk, mik is a Microsoft Business Central és más ERP-rendszerek előnyei!

Minőségi akciós pénztárgépek mindenkinek

Minőségi akciós pénztárgépek mindenkinek

Szeretne haladni a korral, akciós pénztárgépet venne? A Cassa Hungarica Kft. nagy választékban kínál megfizethető online pénztárgépeket vásárlóinak. Érdemes lecserélnie elavult pénztárgépét.

Profi és megbízható klímatechnikai műszerek

Profi és megbízható klímatechnikai műszerek

Hűtőberendezések szerelésével, karbantartásával foglalkozik? Akkor bizonyosan hatékony segítségére lesz egy praktikus, digitális hűtőközeg lefejtő is.

Vállalatirányítási rendszerekkel a hatékonyság növeléséért

Vállalatirányítási rendszerekkel a hatékonyság növeléséért

A cégek működése mára annyira komplexszé vált, hogy a hatékony, gördülékeny működéshez elengedhetetlen egy megbízható vállalatirányítási rendszer, vagy más néven ERP. Lássunk a top szoftvereket!

Röviden a munkabalesetről

Röviden a munkabalesetről

Felnőtt életünk zömét a munkahelyünkön töltjük. Munkaadóként és munkavállalóként sem árt tisztában lennünk azzal, mit is takar pontosan a munkabaleset fogalma, miben tér el az üzemi balesettől, és ha minden óvintézkedés ellenére mégis bekövetkezik, milyen jogokat és kötelezettségeket ró a felekre.