Van egy
hasznos tipped?

Miért jó az adótanácsadás?

Az adótanácsadás, adóoptimalizálás nagyon hasznos szolgáltatás,  ha egy vállalkozó szeretné csökkenteni kiadásait, igénybe venni egyes adókedvezményeket, pontosabban tervezni vállalkozása pénzügyeit.

Keret Miért jó az adótanácsadás?

Vannak kifejezetten adóoptimalizálással foglalkozó cégek és független adótanácsadók, illetve néhány könyvelő cég ma már teljes körű szolgáltatással áll ügyfelei rendelkezésére ezen a téren is – a könyvelés és bérszámfejtés, TB ügyintézés mellett adótanácsadással, adóoptimalizálással segítenek nagyobb stabilitást, jobb pénzügyi tervezhetőséget biztosítani partnereiknek (sőt, a cégalapítás és székhely szolgáltatás is mind több könyvelőnél igénybe vehető a „mindent egy helyen” elvén).

Mi az adótanácsadás?

Az általános adótanácsadás alá tartozik pl. a jogszabály-értelmezés. Ez akkor érdekes, ha a Megbízó számára nem egyértelmű valamilyen törvény (pl. adóbevallás készítésekor nem tudja, melyik jogszabály vonatkozik rá, hogyan feleljen meg az előírásoknak, stb.).
A nemzetközi adótanácsadás azon cégeknek lehet érdekes, amelyek székhelye külföldön van, és az adott ország helyi adórendszerének kell megfelelniük.
De adóhatósági jogorvoslati eljárásoknál is fontos lehet az adótanácsadó szerepe, aki a Megbízó érdekeit képviselheti, ha vitás helyzet alakul ki az adóalany és az állam között.

Mi az adóoptimalizálás?

Egy átlagos könyvelő csak elvégzi a könyvelés feladatait, de közben megbízója adóügyi érdekeit nem veszi figyelembe. A könyvelés során nem a költséghatékony adózást tartja szem előtt, hiszen az adóoptimalizálás plusz munkát jelentene számára, amit ügyfele nem honorál külön díjazással.

Pedig gyakran több százezerre rúg az az összeg, amit meg tudna takarítani egy átlagos vállalkozás, ha az adófizetés során igénybe vehető kedvezményeket, lehetőségeket kihasználná!

Érdemes tehát elgondolkodni az adótanácsadás szolgáltatás igénybe vételén.

Weboldal címe: www.adoconto.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI KÖNYVELÉS, ADÓTANÁCSADÁS TIPPEK

Business Central a hatékony vállalatvezetésért

Business Central a hatékony vállalatvezetésért

A különböző vállalatirányítási rendszerek mára már szinte elengedhetetlenné váltak egy cég nagy hatásfokú működéséhez. Lássuk, mik is a Microsoft Business Central és más ERP-rendszerek előnyei!

Minőségi akciós pénztárgépek mindenkinek

Minőségi akciós pénztárgépek mindenkinek

Szeretne haladni a korral, akciós pénztárgépet venne? A Cassa Hungarica Kft. nagy választékban kínál megfizethető online pénztárgépeket vásárlóinak. Érdemes lecserélnie elavult pénztárgépét.

Profi és megbízható klímatechnikai műszerek

Profi és megbízható klímatechnikai műszerek

Hűtőberendezések szerelésével, karbantartásával foglalkozik? Akkor bizonyosan hatékony segítségére lesz egy praktikus, digitális hűtőközeg lefejtő is.

Vállalatirányítási rendszerekkel a hatékonyság növeléséért

Vállalatirányítási rendszerekkel a hatékonyság növeléséért

A cégek működése mára annyira komplexszé vált, hogy a hatékony, gördülékeny működéshez elengedhetetlen egy megbízható vállalatirányítási rendszer, vagy más néven ERP. Lássunk a top szoftvereket!

Röviden a munkabalesetről

Röviden a munkabalesetről

Felnőtt életünk zömét a munkahelyünkön töltjük. Munkaadóként és munkavállalóként sem árt tisztában lennünk azzal, mit is takar pontosan a munkabaleset fogalma, miben tér el az üzemi balesettől, és ha minden óvintézkedés ellenére mégis bekövetkezik, milyen jogokat és kötelezettségeket ró a felekre.